SAVON SANOMAT 27.1.2021

Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan Suomeen otettiin viime vuonna 850 kiintiöpakolaista, eli 2,7 ihmistä jokaista kuntaa kohden. Edelleen tilastot osoittavat, että viime vuonna Suomessa tehtiin 460 ensimmäistä turvapaikkahakemusta, eli 1,4 hakemusta kutakin kuntaa kohden. Tilastojen mukaan turvapaikkahakemukset ja pakolaisten määrä on laskenut huomattavasti. Syynä vähentymiseen on korona, eikä hakemuksien ja tulijoiden lisääntyminen ole odotettavissa samaisesta syystä lähiaikoina.

Puolueet ovat valmistautumassa kuntavaaleihin ja perussuomalaisten juuri julkaiseman kuntavaaliohjelman yksi keskeinen agenda on se, että kuntien ei pidä ottaa vastaan kiintiöpakolaisia. Äänestäjiä johdetaan vaaliteemassa harhaan. Suomen valtio päättää talousarvion hyväksymisen yhteydessä kiintiöpakolaisten määrän. Myöhemmin sijoittaminen kuntiin etenee kuntien ja ELY-keskusten yhteistyössä, vastuun ollessa maahanmuuttovirastolla. Kaikki kunnat eivät voi kieltäytyä pakolaisten vastaanottamisesta eikä tunkua tällä hetkellä edes ole. Viime vuoden tilastojen ja päätöksentekojärjestelmän raamien takia tulevat vaalit eivät ole maahanmuuttovaalit, vaan talous-, terveys- ja palveluvaalit. Usko siis tilastoja, ota selvää asioista ja mieti minkä puolesta äänestät keväällä. Maahanmuuton todelliset linjaukset, joita voidaan toki arvostella, tehdään eduskunnassa, ei tulevissa kuntavaaleissa.

Usko siis tilastoja, ota selvää asioista ja mieti minkä puolesta äänestät keväällä. Maahanmuuton todelliset linjaukset, joita voidaan toki arvostella, tehdään eduskunnassa, ei tulevissa kuntavaaleissa.

YHTEYS

+358 50 494 3585 

[email protected]