Usko tilastoihin

Julkaistu:

Savon Sanomat julkaisi seuraavan mielipidekirjoitukseni 27.1.2021;

Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan Suomeen otettiin viime vuonna 850 kiintiöpakolaista, eli 2,7 ihmistä jokaista kuntaa kohden. Edelleen tilastot osoittavat, että viime vuonna Suomessa tehtiin 460 ensimmäistä turvapaikkahakemusta, eli 1,4 hakemusta kutakin kuntaa kohden. Tilastojen mukaan turvapaikkahakemukset ja pakolaisten määrä on laskenut huomattavasti. Syynä vähentymiseen on korona, eikä hakemuksien ja tulijoiden lisääntyminen ole odotettavissa samaisesta syystä lähiaikoina.

Puolueet ovat valmistautumassa kuntavaaleihin ja perussuomalaisten juuri julkaiseman kuntavaaliohjelman yksi keskeinen agenda on se, että kuntien ei pidä ottaa vastaan kiintiöpakolaisia. Äänestäjiä johdetaan vaaliteemassa harhaan. Suomen valtio päättää talousarvion hyväksymisen yhteydessä kiintiöpakolaisten määrän. Myöhemmin sijoittaminen kuntiin etenee kuntien ja ELY-keskusten yhteistyössä, vastuun ollessa maahanmuuttovirastolla. Kaikki kunnat eivät voi kieltäytyä pakolaisten vastaanottamisesta eikä tunkua tällä hetkellä edes ole. Viime vuoden tilastojen ja päätöksentekojärjestelmän raamien takia tulevat vaalit eivät ole maahanmuuttovaalit, vaan talous-, terveys- ja palveluvaalit. Usko siis tilastoja, ota selvää asioista ja mieti minkä puolesta äänestät keväällä. Maahanmuuton todelliset linjaukset, joita voidaan toki arvostella, tehdään eduskunnassa, ei tulevissa kuntavaaleissa.

Usko siis tilastoja, ota selvää asioista ja mieti minkä puolesta äänestät keväällä. Maahanmuuton todelliset linjaukset, joita voidaan toki arvostella, tehdään eduskunnassa, ei tulevissa kuntavaaleissa.

Lisää julkaisuja

25.5.2021

Apua on saatava varhemmin

Savon Sanomien julkaisema mielipidekirjoitukseni 25.5.2021 Savon Sanomat ovat uutisoineet nuorten vaikeuksista saada apua mielenterveysongelmiinsa. Nuorten perheissä tunnetaan syvää toivottomuutta. Avun

24.3.2021

Yrittäjiä lyödään

Yrittäjiä lyödään. Kuopiolaiset ravintola-alan yrittäjät yllätettiin eilen melkoisella pommilla. Ravintolat menevät maanantaina kiinni täälläkin. Uutinen ihmetyttää, surettaa ja vihastuttaa. Pohjois-Savo

24.2.2021

Lasten oma strategia

Valtioneuvosto julkaisi eilen lapsistrategian (julkaisu 2021:8). Lapsistrategian visiona on lasten oikeuksia kunnioittava Suomi. Strategia terminä ja ajatuksena voi helposti tuntua