Kokoomuksen vaalimenestys Savo-Karjalassa näkyy hallitusohjelmassa

Kokoomus sai historiallisen vaalimenestyksen seurauksena Savo-Karjalassa kolme kansanedustajaa. Olimme varmistamassa yhteisellä vahvalla työllä sen, että Petteri Orposta tuli hallitustunnustelija. Suomi on nyt saamassa porvarihallituksen. Se tulee näkymään uutena Suomea rakentavana ja toivoa lisäävänä hallitusohjelmana. Me uskomme yrittämiseen ja työntekoon, johon pohjautuen me rakennamme hyvinvointia jokaiselle yhteiskuntamme jäsenelle. Tämä on iso yhteiskunnallinen muutos. Enää emme rakenna hyvinvointia velalle, vaan työnteolle ja yrittämiselle. Toimeenpantava työmarkkinauudistus tulee tuomaan Suomeen 78.000 uutta työpaikkaa. Marinin hallitus loi vastaavilla toimilla 1.000 työpaikkaa. Työllisyyspäätösten julkista taloutta vahvistava vaikutus on 1,85 miljardia euroa. 

 

Menestyksemme Savo-Karjalassa näkyy hallitusohjelmassa erityisesti kauan odotettuina infrainvestointeina. Itä-Suomen tulevat infrainvestoinnit ovat yhteensä 400 miljoonaa euroa. Leppävirta-Kuopio väliseen VT 5 osuuteen investoidaan 140 miljoonaa euroa. Kouvolan ja Kuopion välinen Savonrata saa 50 miljoonaa nopeuden ja kapasiteetin nostamiseksi. Karjalan rataan investoidaan yhteensä 215 miljoonaa. Palokinkoski saa matkailu- ja luontohankkeeseen 20 miljoonaa. Viime hallituskaudella, jonka aikana Suomi velkaantui ennätyksellisesti, Savo-Karjala oli paitsiossa. Edes vahva neljän keskustalaisen kansanedustajan edustus Marinin hallituksessa ei tuonut alueellemme sen tarvitsemia investointeja.

 

Tulevana hallituskautensa me tulemme tekemään säästöjä ja kustannusten hillitsemistä. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että suoria leikkauksia varhaiskasvatukseen, perusopetukseen, toiselle asteelle ja korkeakoulutukseen ei tule. Kokoomus on sivistyspuolue ja arvomme näkyvät hallitusohjelmassa. TKI-panostukset nousevat miljardiin euroon, peruskoulua vahvistetaan 200 miljoonalla eurolla, lukioita ja ammatillista koulutusta 20 miljoonalla. Poikien mukanapysyminen ja syrjäytyminen on nostettu hallitusohjelmassa yhdeksi tavoitteeksi. Puhuin asiasta vaalien aikana ja iloitsen siitä, että tavoite on tulevan hallituksen yhteinen. 

 

Hallitusohjelman verokokonaisuus on mittava. Työn verotusta kevennetään 500 miljoonalla eurolla. Kohdentaminen onnistui minusta oikeudenmukaisesti. Erityisesti pieni- ja keskituloiset saavat verokevennyksiä. Yli 65-vuotiaiden korotettu työtulovähennys tuplaantuu 1200 euroon. 

Me teimme tulevaisuuden Suomi-ohjelman. Me perimme Marinin hallituksen jättämän pahasti velkaantuneen Suomen. Neuvottelut olivat haastavat, koska siivoustalkoot olivat mittavat. Nyt ei laiteta vain Suomea kuntoon. Nyt tehdään lapsillemme valoisampaa tulevaisuutta.

Karoliina Partanen

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (kok.)

Katso kaikki kirjoitukset

YHTEYS

+358 50 494 3585 

[email protected]

 

SOME